Ondersteuning voor theatergroepen

Door toneelles ontwikkelen kinderen naast hun theatervaardigheden ook hun sociaal-emotionele vaardigheden. Kinderen en jongeren die wekelijks toneelles volgen, staan zelfverzekerder voor een groep als ze zich moeten presenteren.
Ze krijgen meer (zelf)vertrouwen, leren te improviseren als iets niet helemaal gaat zoals gepland. Deze vaardigheden zijn niet alleen in te zetten tijdens de toneelvoorstelling.

Theatergroep en toneelverenigingen zetten de Paarse Caravan in voor:

  • regisseur
  • schrijver
  • gast-regisseur
  • af-regisseren
  • dramaturg
  • theaterdocent

Regisseur
Theaterles bij jeugdtoneel. Het doel is altijd tweeledig: procesgericht en productgericht.

Procesgericht
Door toneelles leren kinderen hun theatervaardigheden ontwikkelen. Zij leren hoe een scène vormgegeven kan worden, hoe je een scène opbouwt, hoe je met elkaar samenspeelt.

Productgericht
We maken met elkaar een voorstelling. De de vaardigheden die aangeleerd zijn, worden ingezet om een mooie eindvoorstelling neer te zetten.

Schrijver
Samen ontwikkelen we een verhaal, ik maak daar een goedlopend en humorvol script van.

Gast-regisseur
Als gast-regisseur heb ik een frisse blik op het verhaal van de voorstelling, op dat wat de regisseur en de spelersgroep al fantastisch hebben gedaan. Het repetitieproces én de te maken voorstelling krijgen daardoor een extra ‘boost’!

Af-regisseren
Als een voorstelling bijna klaar is, kom ik de voorstelling af-regisseren: de puntjes op de i, het laatste stukje vóór de première.

Dramaturg
Waarom maakt een regisseur bepaalde keuzes? Waarom laat een regisseur een speler dít doen, en niet dát? Welke gedachten zitten er achter de keuzes van de regisseur. Als dramaturg kom ik aan zowel de regisseur als de spelers vragen: ‘Waarom?’ Op die manier worden spelers en regisseur zich bewust van de reden van wat ze doen.

Theaterdocent
Als theaterdocent begeleid ik het begin van het repetitieproces om de theatervaardigheden te vergroten. Vervolgens gaat de eigen regisseur aan de slag met de toneeltekst.

En nu?

Mail mij voor een wervelende afspraak: info@paarsecravan.nl.