goeie evenm. tekst

Voor BSO’s hebben wij een divers aanbod, wat vooral wordt ingezet tijdens de schoolvakanties:

 • Spellendag
  Tijdens de schoolvakanties kun je als BSO één of meerdere spellen inhuren die voor een dagdeel worden ingezet. Dit is in principe met begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan:

  Cowboy Johnny met Steve de Rodeostier: Onder leiding van Cowboy Johnny klim je op rodeostier Steve! Lukt het jou om te blijven zitten op de rug van de stier of maak je een zachte landing op de valmat? Cowboy Johnny zorgt voor de begeleiding.


  Het Mega Sumo Worstel Spel: Trek een dik-maak-pak aan, nekbescherming en een helm op, en je kunt beginnen aan de worsteling van de eeuw! Met z’n tweeën probeer je elkaar om te rollen en om te duwen. Maar dat valt nog niet mee in zo’n dik-maak-pak!


  Circusdirecteur met jongleerkist: De circusdirecteur reist met zijn circuskist door het hele land, op zoek naar nieuwe artiesten. Kun jij jongleren? Wil jij meedoen met allerlei circusspellen? Sluit je aan en doe mee met het circus!


  Zeskamp: We nemen verschillende spellen mee en maken een heel parcours. In een groepje ga je van spel naar spel, wie wint en mag iets uitzoeken uit de prijzenkast? We gaan door een kruiptunnel, in een funslang, we doen de springslangrace, en nog veel meer!
 • Educatieve Theatershow
  De kinderen verzamelen zich voor het podium. Kinderen en leidsters volgen daar ‘De Grote Doen Alsof Show’ waarbij kinderen op een ludieke manier kennismaken met deze interatieve improvisatie. Kinderen die willen, mogen vanuit het publiek naar het podium komen en meespelen in een scène die we ter plekke bedenken en uitvoeren. Naast het feit dat kinderen ervaren hoe leuk theater en optreden kan zijn, leren zij ook hun podiumvaardigheden vergroten, en ontwikkelen zij presentatieskills. En dat niet alleen… ‘De Grote Doen Alsof Show’ is ook nog eens superleuk!

  Door mijn jarenlange ervaring als regisseur voor het jeugdtheater en mijn theater- en improvisatieachtergrond kan ik snel schakelen en in direct inspelen op het spelaanbod van de meespelende kinderen, en geef ik ook zelf spelaanbod.
  Deze theatershow is een mooi startpunt voor een thema(week/weken) waarin theater en presentatie centraal staan. Zie voor meer informatie hieronder –> De theaterworkshops.
 • Theaterworkshops
  De afgelopen jaren heb ik veel BSO’s theaterworkshops gegeven. Twee dingen vallen me elke keer weer op:


  1) Kinderen hebben ontzéttend veel plezier in het spelen van toneel, het doen van improvisatieoefeningen en het maken van een scène.

  2) Desondanks hebben (de meeste) kinderen weinig ervaring hierin, omdat het – uitzonderingen daargelaten – heel weinig gegeven wordt op de meeste basisscholen.

  De theaterworkshops die ik geef zijn met name gericht op improvisatieoefeningen omdat je hiermee dírect aan de slag kunt, en ook dírect een positief resultaat bereikt. Kinderen leren heel snel skills te ontwikkelen om een mooie scène neer te zetten. Met deze theaterworkshops leren kinderen niet alleen dramatische vaardigheden, maar werken we ook aan de ontwikkeling van hun persoonlijkheidsvormende vaardigheden. Uiteraard vanuit de doelen van het SLO.
 • Theaterlessen voor leerkrachten
  Wilt u als BSO uw éigen theatrale en dramatische vaardigheden vergroten, dan is het mogelijk om één of meerdere theaterlessen in te plannen.

Wilt u meer weten over deze activiteiten, vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.