een basisschool

Voor basisscholen hebben wij een diverse aanbod:

 • Sport- en speldag
  Onze spellen zijn afgestemd op basisschoolleerlingen, zijn uitdagend voor groepen 1 t/m 8. Wij stemmen onze sport- en speldag af op de wensen van uw basisschool, rekening houdend met uw wensen.
  Daarnaast maken wij van tevoren een doordraaisysteem, afgestemd op het aantal leerlingen van uw school. De scholen waar wij onze sport- en speldag hebben ingezet, zijn enthousiast over onze betrokkenheid! Omdat ik zelf jarenlang als leerkracht heb gewerkt, weet ik wat belangrijk voor een school tijdens deze sport- en speldag.
  Een grandioze finale waarin de héle school, dus groep 1 t/m 8 én alle leerkrachten en hulpouders, het eindspel gespeeld wordt!

 • Koningsspelen
  De Koningsspelen zijn bij uitstek een goed voorbeeld waarbij de Sport- en speldag van de Paarse Caravan kan worden ingezet. Wij stemmen het programma af op uw wensen, maar sluiten ook aan bij de Nederlandse Koningsspelen en het Koningslied wat ieder jaar door Kinderen voor Kinderen wordt uitgegeven.

 • Educatieve Theatershow
  Per leerjaar of per bouw – afhankelijk van de grootte van uw school – verzamelt u in de centrale hal, aula of atrium. Kinderen en leerkrachten volgen daar ‘De Grote Doen Alsof Show’ waarbij kinderen op een ludieke manier kennismaken met deze interatieve improvisatie. Kinderen die willen, mogen vanuit het publiek naar het podium komen en meespelen in een scène die we ter plekke bedenken en uitvoeren. Naast het feit dat kinderen ervaren hoe leuk theater en optreden kan zijn, leren zij ook hun podiumvaardigheden vergroten, en ontwikkelen zij presentatieskills. En dat niet alleen… ‘De Grote Doen Alsof Show’ is ook nog eens superleuk!

  Door mijn jarenlange ervaring als regisseur voor het jeugdtheater en mijn theater- en improvisatieachtergrond kan ik snel schakelen en in direct inspelen op het spelaanbod van de meespelende kinderen, en geef ik ook zelf spelaanbod.
  Deze theatershow is een mooi startpunt voor een thema(week/weken) waarin theater en presentatie centraal staan. Zie voor meer informatie hieronder –> De theaterworkshops.

 • Theaterworkshops
  De afgelopen jaren heb ik op vele scholen in het primair en voortgezet onderwijs theaterworkshops gegeven. Twee dingen vallen me elke keer weer op:

  1) Kinderen hebben ontzéttend veel plezier in het spelen van toneel, het doen van improvisatieoefeningen en het maken van een scène.
  2) Desondanks hebben (de meeste) kinderen weinig ervaring hierin, omdat het – uitzonderingen daargelaten – heel weinig gegeven wordt op de meeste scholen.
  De theaterworkshops die ik geef zijn met name gericht op improvisatieoefeningen omdat je hiermee dírect aan de slag kunt, en ook dírect een positief resultaat bereikt. Kinderen leren heel snel skills te ontwikkelen om een mooie scène neer te zetten. Met deze theaterworkshops leren kinderen niet alleen dramatische vaardigheden, maar werken we ook aan de ontwikkeling van hun persoonlijkheidsvormende vaardigheden. Uiteraard vanuit de doelen van het SLO.

 • Theaterlessen voor leerkrachten
  Wilt u als basisschoolteam uw éigen theatrale en dramatische vaardigheden vergroten, dan is het mogelijk om één of meerdere theaterlessen in te plannen. Dit zou uw directeur kunnen inplannen tijdens bijvoorbeeld een studiedag, als mooie, actieve break op een dag waarbij meestal veel wordt stilgezeten.

Wilt u meer weten over deze activiteiten, vult u dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.