De Grote Doen Alsof Show

Met De Grote Doen Alsof Show creëren we een sociale omgeving die het positief benaderen van elkaar bevordert.

De Grote Doen Alsof Show is een interactieve improvisatieshow waarin het publiek wordt meegenomen en uitgedaagd om mee te spelen. Kinderen krijgen de kans om op het podium te komen en onderdeel te worden van de show! Het spelen voor publiek op het podium, in de spotlights staan, respect tonen voor elkaar, zijn wezenlijke onderdelen van deze show.
Deze wordt met name gespeeld op basisscholen en Buiten Schoolse Opvang (BSO), maar het is ook mogelijk om deze show in te zetten in kleine theaters (max. 200 stoelen) of kindervakantieweek, festival of evenement.

Ieder kind krijgt de kans om te stralen op het podium!

Op school, op straat en thuis gelden soms hele andere verwachtingen en andere regels. Tijdens De Grote Doen Alsof Show wordt gekeken naar de potentie van ieder kind. Veiligheid & vertrouwen is essentieel, en daar wordt voor gezorgd. Kinderen die meespelen, genieten zichtbaar van de positieve aandacht die zij krijgen. Zij leren zich te uiten op het podium, merken welke invloed je krijgt als je optreedt voor een groep. Kinderen krijgen daardoor direct meer zelfvertrouwen en ontdekt dat het eigenlijk ontzettend leuk is om op te treden. Talentontdekking & Talentontwikkeling op gebied van theater & expressie. Ieder kind krijgt de kans te stralen op het podium!

ThuisTheater

Ook thuis kunnen kinderen meedoen met De Grote Doen Alsof Show. In deze video maken kinderen kennis met drama, toneel en improviseren. Zij leren luisteren naar elkaar, samenwerken en reageren op elkaar!

Deze show bij jóu op school?

Deze show is geschikt voor kinderen van de basisschool en middelbare school. Kinderen kunnen actief meedoen, maar hebben ook de vrijheid om te kijken en te beleven.

Decor van De Grote Doen Alsof Show

Enthousiast geworden? Wil je weten wat De Grote Doen Alsof Show voor jouw leerlingen kan betekenen? Mail naar show@paarsecaravan.nl voor een prijsopgave of vul onderstaand formulier in!

Recensies & aanbevelingen

“Voorafgaand aan “De Grote Doen Alsof Show” werden onze groepen drie keer getrakteerd op een dramales van Gabri. Kenmerkend voor deze lessen: de variatie, de (droge) humor, de energie, de interactie en het vlotte tempo. Met zijn ervaring als leerkracht zorgt Gabri voor een goed georganiseerde activiteit en past hij zich moeiteloos aan op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Opvallend is zijn kwaliteit om namen te onthouden. Hij gaat een uitdaging niet uit de weg en probeert kinderen uit hun comfortzone te halen. Na afloop is de voorbereiding van de activiteiten beschikbaar, waardoor leerkrachten deze nogmaals in de groep kunnen uitvoeren. De afsluitende show maakte de lessencyclus compleet. Wij zien Gabri van de ‘Paarse Caravan’ graag vaker op de basisschool De Bunders verschijnen!”
Sjoerd Pennings directeur bs De Bunders Veghel

Sjoerd Pennings, directeur bs De Bunders Veghel

“Veel gelachen, superleuk! Kinderen krijgen de tijd om te wennen, en geven zich echt over in het spel. Geweldige show, voor, door en met de kinderen. Echt heel leuk!”
Heleen leerkracht groep 7

“Superleuk, interactief & leerzaam. Lekker positief en gek doen! Deze show zou op veel meer scholen en theaters gespeeld mogen worden!”
Mandy leerkracht groep 5
“Hele leuke show waarbij de kinderen mee mochten doen. De dramalessen vooraf waren super voor de kinderen!”
Sanne stagiaire groep 7
“Gabri is dé persoon om dit met de kinderen te doen. Hij voelt ze goed aan, enthousiasmeert en is in staat er een echte show van te maken!”
Minèt directeur basisschool
“Wat een ontzettend leuke show vol humor en interactie! Spelers en publiek waren zichtbaar geboeid en enthousiast. Aanrader!”
Frank leerkracht groep 8

“De kinderen en wij hebben genoten van De Grote Doen Alsof Show! Het was een interactieve show waarbij veel kinderen van de leeftijd 4 t/m 12 jaar mee konden doen. Leuk!!”
Dewi en Claudia leidsters Het Buitenschoolse Net

Sanne, leerkracht groep 7:
“Supershow! Geweldig om te zien hoe vrij de leerlingen zich op het podium voelden en hoe zij met elkaar opgingen. Positief! Erg leuk!”

“Gabri kan zijn enthousiasme goed overbrengen op de kinderen en speelt goed in op hun belevingswereld. Gabri kan goed inspelen op de initiatieven van de kinderen en neemt ze hierin mee. Veel interactie en leerzaam. De kinderen zagen het helemaal voor zich, het ging echt leven! Kortom, een aanrader!”
Jannie, Elvira en Soumia Kanteel Kinderopvang

De Grote Doen Alsof Show!