De Grote Doen Alsof Show

Met De Grote Doen Alsof Show creëren we een sociale omgeving die het positief benaderen van elkaar bevordert.

De Grote Doen Alsof Show is een interactieve improvisatieshow waarin het publiek wordt meegenomen en uitgedaagd om mee te spelen. Kinderen krijgen de kans om op het podium te komen en onderdeel te worden van de show! Het spelen voor publiek op het podium, in de spotlights staan, respect tonen voor elkaar, zijn wezenlijke onderdelen van deze show.
Deze wordt met name gespeeld op basisscholen en Buiten Schoolse Opvang (BSO), maar het is ook mogelijk om deze show in te zetten in kleine theaters (max. 200 stoelen) of kindervakantieweek, festival of evenement.

Ieder kind krijgt de kans om te stralen op het podium!

Op school, op straat en thuis gelden soms hele andere verwachtingen en andere regels. Tijdens De Grote Doen Alsof Show wordt gekeken naar de potentie van ieder kind. Veiligheid & vertrouwen is essentieel, en daar wordt voor gezorgd. Kinderen die meespelen, genieten zichtbaar van de positieve aandacht die zij krijgen. Zij leren zich te uiten op het podium, merken welke invloed je krijgt als je optreedt voor een groep. Kinderen krijgen daardoor direct meer zelfvertrouwen en ontdekt dat het eigenlijk ontzettend leuk is om op te treden. Talentontdekking & Talentontwikkeling op gebied van theater & expressie. Ieder kind krijgt de kans te stralen op het podium!

ThuisTheater

Ook thuis kunnen kinderen meedoen met De Grote Doen Alsof Show. In deze video maken kinderen kennis met drama, toneel en improviseren. Zij leren luisteren naar elkaar, samenwerken en reageren op elkaar!

Deze show bij jóu op school?

Deze show is geschikt voor kinderen van de basisschool en middelbare school. Kinderen kunnen actief meedoen, maar hebben ook de vrijheid om te kijken en te beleven.

Decor van De Grote Doen Alsof Show

Enthousiast geworden? Wil je weten wat De Grote Doen Alsof Show voor jouw leerlingen kan betekenen? Mail naar show@paarsecaravan.nl voor een prijsopgave of vul onderstaand formulier in!

Recensies & aanbevelingen

Mandy, leerkracht groep 5:
“Superleuk, interactief & leerzaam. Lekker positief en gek doen! Deze show zou op veel meer scholen en theaters gespeeld mogen worden!”

Peter Molenaar, directeur basisschool De Regenboog te Gorinchem

Peter Molenaar

“Als je een 100% gegarandeerd feestje wil met je hele school, dan moet je zeker de Paarse Caravan erbij vragen! Gabri zorgt voor sfeer, kinderen hebben plezier, van kleuters tot groep 8. En voor het team en ouders is het heel relaxed: ‘s morgens een uurtje klaarzetten en daarna draait het gewoon. Op verschillende scholen heb ik de Paarse Caravan al gevraagd, voor een zomerfeest, afscheid van leerkrachten e.d. Voor volgend jaar is er alweer een afspraak gemaakt! ;)”

Sanne, stagiaire groep 7:
“Hele leuke show waarbij de kinderen mee mochten doen. De dramalessen vooraf waren super voor de kinderen!”

Heleen, leerkracht groep 7:
“Veel gelachen, superleuk! Kinderen krijgen de tijd om te wennen, en geven zich echt over in het spel. Geweldige show, voor, door en met de kinderen. Echt heel leuk!”

Minèt, directeur basisschool:
“Gabri is dé persoon om dit met de kinderen te doen. Hij voelt ze goed aan, enthousiasmeert en is in staat er een echte show van te maken!”

Dewi en Claudia, leidsters Het Buitenschoolse Net:
“De kinderen en wij hebben genoten van De Grote Doen Alsof Show! Het was een interactieve show waarbij veel kinderen van de leeftijd 4 t/m 12 jaar mee konden doen. Leuk!!”

Frank, leerkracht groep 8:
“Wat een ontzettend leuke show vol humor en interactie! Spelers en publiek waren zichtbaar geboeid en enthousiast. Aanrader!”

Sanne, leerkracht groep 7:
“Supershow! Geweldig om te zien hoe vrij de leerlingen zich op het podium voelden en hoe zij met elkaar opgingen. Positief! Erg leuk!”

Jannie, Elvira en Soumia van Kanteel Kinderopvang:
“Gabri kan zijn enthousiasme goed overbrengen op de kinderen en speelt goed in op hun belevingswereld. Gabri kan goed inspelen op de initiatieven van de kinderen en neemt ze hierin mee. Veel interactie en leerzaam. De kinderen zagen het helemaal voor zich, het ging echt leven! Kortom, een aanrader!”